יממה קודם לכן, ב-22 לפברואר נפגשו נציגי פייסבוק עם שר האוצר האוסטרלי, ג'וש פרידנברג, אשר קיבל את הדרישות של פייסבוק במלואן, והבטיח להביא את התיקונים לסנאט. בתמורה, פייסבוק הודיעה כי בימים הבאים תאשר מחדש לאתרי חדשות אוסטרליים לעלות פוסטים ולשתף קישורים בפלטפורמה.
כדי להבין מדוע מדובר בכניעה של הממשל האוסטרלי, ונצחון משכנע של פייסבוק שהתעקשה לעמוד על עקרונותיה, יש להבין את מהות התיקונים לחוק אשר אושרו בסנאט.
התיקון ה-1: הממשל האוסטרלי מתחייב להתחשב בתרומה של פלטפורמה דיגיטלית להתפתחות ענף החדשות ותעשיית המדיה האוסטרלית. כלומר, פייסבוק תוכל לנצל נקודות זכות שצברה בעבר, בזכות פעילות התמיכה שלה בשנים האחרונות באתרי חדשות באוסטרליה. כמו לדוגמא, בפרויקט העיתונאות שלה. לקריאה נוספת על שיתופי הפעולה של פייסבוק וגוגל עם אתרי חדשות >>> "גוגל ו-פייסבוק מרחיבות שיתופי פעולה עם אתרי חדשות, מדוע?"
התיקון ה-2: במידה והממשלה האוסטרלית תחליט בכל זאת לחייב פלטפורמה דיגיטלית לשלם לאתרי חדשות על שיתוף התכנים והקישורים, היא תאלץ להודיעה לה על כך לפחות חודש מראש. בזמן הזה, תהיה רשאית פייסבוק (או פלטפורמה דיגיטלית אחרת) לנהל מו"מ מול גופי מדיה על סכום הפיצוי. מכיוון שהחוק לא מכריח את הפלטפורמה להגיע לסיכום עם כל אתרי החדשות, הדבר יאפשר לפייסבוק לפצות רק את המו"לים הגדולים ביותר, וזה עשוי יהיה להספיק כדי להוריד מהצוואר שלה תביעות של מו"לים נוספים.
התיקון ה-3: החוק יאפשר אכיפה מפלה או בררנית. כלומר, פלטפורמה דיגיטלית שתגיע לסיכום על תשלום פיצויים או תמלוגים למו"ל מסוים, לא תהיה מחוייבות לפצות מו"ל אחר באותם תנאים. כלומר, יהיו מו"לים שפייסבוק תוכל לפצות בסכום גבוה יותר, ויהיו כאלה שיקבלו פיצוי מופחת ולא יוכלו לדרוש השוואת תנאים.
התיקון ה-4: הליך הבוררות בין הפלטפורמה הדיגיטלית למו"לים אשר היווה את העוקץ המרכזי בחוק, הופך למשהו בגדר של "מפלט אחרון" במידה והצדדים לא יגיעו לסיכום. כלומר, מו"ל שירצה לתבוע מפייסבוק פיצויים או תמלוגים, יאלץ תחילה להוכיח שעשה כל שביוכלתו כדי להגיע להסכם עסקי מול פייסבוק, ורק אז יוכל לפנות לבוררות. הדבר מאפשר לפייסבוק מרחב פעולה רב בניהול המו"מ, ומצמצם דרמטית את כוח המיקוח של המו"לים האוסטרליים.