אין זמן לקרוא? שימו את הפודקאסט ברקע:
להאזנה באייטיונס:
להאזנה בסאונדקלאוד:
להאזנה בספוטיפיי:
גוגל מטשטשת כמעט עד הסוף את ההפרדה הויזואלית בין תוצאות החיפוש האורגניות לבין התוצאות הממומנות:
בשקט בשקט, בלי הרבה רעש, עם הודעה קטנה בבלוג שלהם שמדברת בעיקר על עיצוב חדש, גוגל עושה את מה שרבים ציפו לו במשך קרוב ל-20 שנה.
המודעות הממומנות שבהתחלה הופיעו בצד ברקע עם צבע אחר, ואחר כך לאט לאט עברו להיות מעל ומתחת לתוצאות החיפוש, ובהדרגה והשתלטו לגמרי על הנדל"ן שהיה בעבר נחלתם של התוצאות אורגניות בלבד, יראו עכשיו כמעט לחלוטין כמו תוצאת חיפוש רגילות ולא ממומנות.
בשנים האחרונות היה הצבע הירוק והכיתוב המסורתי שמכריז שמדובר בפרסומת, המבדיל העיקרי בין תוצאה ממומנת לתוצאה אורגנית, והירוק הזה הולך להיעלם. עם לא יותר מכיתוב טקסט קטן בצבע שחור שאומר בפשטות AD, לעין הלא מקצועית יהיה כמעט בלתי אפשרי להבדיל בין תוצאת חיפוש ממומנת לבין תוצאה אורגנית.
בנוסף, כחלק מהעיצוב החדש של דף תוצאות החיפוש, לצד התוצאות האורגניות יופיע גם הפאביקון של האתר. כך שעכשיו, הלוגו הקטנטנן שלכם שהיה רק קישוט לדפדפן, עשוי להיות גורם משפיע על יחס ההקלקה ובדירוג האתר בתוצאות החיפוש, דבר שעשוי לעלות או להוריד את הדירוגים בגוגל. ככה שזה הזמן ללכת ולבדוק מה שלום הפאביקון שלכם ואולי לחשוב על עיצוב חדש שמושך יותר את העין.
מקור: blog.google
פייסבוק מודיעה על עדכון באלגוריתם הניוזפיד שלה:
בעקבות שינוי שיטת מידת הרלוונטיות של הניוזפיד אשר מעתה תתבסס על סקרים חוזרים ונשנים של המשתמשים ובדיקת שביעות רצונם מהתאמות התוכן בניוזפיד, פייסבוק מודיעה שמספר שינויים באלגוריתם ישפיעו גם על החשיפה של דפים עסקיים.
אולם, בניגוד לעדכוני האלגוריתם הקודמים אשר פגעו בחשיפה האורגנית של דפים עסקיים, במקרה הנוכחי ישנה אפשרות שהעדכון דווקא ייטיב עמם.
הסיבה היא תפישה מחודשת של פייסבוק אודות קישורים לאתרים חיצוניים. עד היום, בפייסבוק סברו שהפנייה לאתר חיצוני פוגעת בחויית המשתמש, ולכן כאשר דפים עסקיים פירסמו קישורים לאתרים שלהם או לאתרים אחרים, פוסטים אלו זכו לחשיפה מועטה במיוחד.
העמדה החדשה של פייסבוק גורסת כי יש לבחון כל קישור לגופו, וכי קישורים לאתרים ולתכנים מסויימים דווקא עשויים לשפר את חויית המשתמש. לכן, אם האתר שלכם, או אתרים אחרים שהנכם מקשרים אליהם בפוסטים, יהיו אתרים שלפי סקרי המשתמשים של פייסבוק הינם רלוונטיים ומועילים, פוסטים בהם תקשרו לאתרים אלו עשויים אף לזכות בחשיפה מוגברת.
מקור: newsroom.fb.com
שלוש אסטרטגיות בידינג חדשות מגיעות לגוגל אדס:
בעקבות בקשות המפרסמים להגמיש את אסטרטגיות הבידינג בקמפיינים בגוגל אדס, נוספו 3 תוספות ושידרוגים לתמהיל הבידים הקיים:
הגדרת יעדי המרות ברמת הקמפיין:
עד כה ניתן היה לבחור קונברז'נים המשמשים כיעד להמרה לצורך מעקב המרות או אופטימיזיית בידים אך ורק ברמת החשבון. עכשיו גוגל מאפשרת לעשות זאת ברמת הקמפיין, בדומה לפייסבוק שם ניתן להגדיר עבור כל סט מודעות יעד המרה ייחודי.
תיאום עונתי:
או כמו שגוגל קוראים לו Seasonality adjustment. לפעמים אירועים חריגים או חד פעמיים יוצרים בלאגן בחלוקת התקציב החודשי. למשל, אירוע יח"צ תקשורתי עשוי לעלות באופן דרמטי את נפח החיפושים במילות החיפוש המטורגטות אך יחס ההמרה וההחזר על השקעה ירדו, ועשויה להיות חריגה משמעותית בתקציב. לעומת זאת, אירוע עונתי בענף התיירות דווקא עשוי להביא לעלייה בנפח החיפושים וכן ביחס ההמרה והמכירות, ולכן מפרסמים עשויים לרצות להגדיל תקציבים ולעלות בידים במשך תקופה קצרה וקצובה. כעת גוגל יאפשרו למפרסמים להזין התאמות Adjustments לבידים עבור תאריכים וזמנים מוגדרים מראש בהם צפויה עלייה בביקושים.
מיקסום ערך המרה:
או כמו שגוגל קוראת לזה Maximize Conversion Value. שיטת הבידינג הזאת היא למעשה הרחבה משמעותית לבידינג ה Target ROAS שאיפשר לבצע אופטימיזציית בידינג ליעד של החזר על השקעה. שיטת מיקסום ערך ההמרה תאפשר לגוגל לבצע אופטימיזצייה לקמפיינים באופן שימקסם את ערך ההמרה ה-Conversion Value לכל תקציב נתון, כלומר בעלות הנמוכה ביותר האפשרית להמרה.
מקור: google.com
מחקר חדש של סנפאצ'אט מוצא את התדירות המומלצת של הצגת פרסומת לפי משך הקמפיין:
למשל, קמפיין שעתיד לרוץ עד במשך 5 עד 12 שבועות, התדירות המומלצת להצגת פרסומת ללקוח עבורו היא אחת לשבוע. לעומת זאת, בקמפיין שעתיד לרוץ במשך שבוע עד 4 שבועות בלבד, התדירות המומלצת היא 2 חשיפות לשבוע.
בסופו של דבר מסקנת המחקר היא שקמפיינים שרצים משך זמן קצר יותר, מביאים תוצאות טובות יותר כאשר כמות החשיפות לשבוע גדולה יותר, לעומת קמפיינים שרצים משכי זמן ארוכים יותר בהם מומלץ להציג פרסומת בתדירות שבועית נמוכה יותר.
מקור: socialmediatoday.com
לינקדאין תאפשר לראות את כל הפרסומות שדף עסקי מפעיל בדומה לאפשרות הקיימת היום בפייסבוק:
אחרי שבשנה האחרונה רבים התרגלו להיכנס לדפים עסקיים בפייסבוק ולבדוק את המודעות שהם מרצים בכלי ה Ad Library, גם לינקדאין תאפשר מעכשיו לעשות מחקר מתחרים קצת יותר בקלות.
בלינקדאין כמובן אומרים כי המהלך קשור ל-Ad Transparency ולנסיון להיות יותר שקופים מול המשתמשים שלהם. אבל קשה להתעלם מהמחשבה שאחת המטרות שיושגו, עם או ללא כוונה, היא שמפרסמים יוציא תקציבים גדולים יותר על מודעות, מאחר והם יעתיקו בזה אחר זה את כל מה שהמתחרים המובילים בקטגורייה שלהם עושים, כאשר לרוב שיטת ההעתקה מסתיימת ללא הצלחה
מקור: business.linkedin.com
סקר מגלה מי הם המותגים האוהבים ביותר ע"י צעירים בני דור ה-Z בגילאים 18-21 בארה"ב:
במקום הראשון ובקטע מפתיע….גוגל!
אחריה נמצאים נטפליקס, יוטיוב, אמאזון, ורק עוגיות אוריאו במקום החמישי הם המותג הלא טכנולוגי הבכיר ביותר ברשימה.
פלייסטיישן, וולמארט, טרגט, דוריטוס, ונינטנדו סוגרת את העשרייה הראשונה.
הסקר ערך גם השוואה בין דירוגי הפופלריות של המותגים לפי מגדר, תפישה פוליטית (שמרני או ליברלי), מקום מגורים (עיר או כפר) וצבע עור. ההבדלים בתוצאות בין הקבוצות השונות הן יחסית מפתיעות וקישור למחקר המלא ניתן למצוא בקבוצת הפייסבוק של הטרגטת.
מקור: morningconsult.com